Замесва се хомогенно тесто от брашното, яйцата, малко сол и вода и се остава да втаса. Картофите се сваряват с кората, след което се отцеждат, обелват и се минават през преса. Листата се измиват, подсушават и нарязват на ситно. Чесънът се нарязва на ситно. Картофите, изварата, ментата и чесъна се смесват и се овкусяват със сол и бял пипер. Върху набрашнена повърхност се разточва тестото. Половината от тестото се покрива с малки купчинки от плънката на 6 см една от друга. Тестото се прегъва, като се поставя непосипаната страна върху посипаната. Равиолите се оформят като с показалеца тестото се притиска по празните места между купчините плънка. Равиолите се разрязват с назъбен нож и краищата се пресоват добре. Сваряват се в голямо количество подсолена вода за не повече от 4 минути. Равиолите се изцеждат и се сервират полети с разтопено масло и настъргано сирене.
Равиоли с картофи и мента
7 Март 2012
6129
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари