1 пакетче равиоли
2 супени лъжици зехтин
2 лъжички смлян чесън
1/4 чаша разтопено масло
2 супени лъжици брашно
2 чаши прясно мляко
1 щипка сол
1 щипка черен пипер
1 1/2 чаша настърган пармезан
1 чаша песто (домашно или готово)
В голяма тенджера сложете вода с лъжичка сол да заври, пуснете вътре равиолите и варете според указанията на опаковката. Щом се сварят, отцедете добре. В тиган на умерен огън загрейте зехтина. Добавете чесъна и маслото и запържете за около 1 минута.
Разтворете брашното в млякото и добавете на струйка сместа в тигана с масло и чесън, посолете със сол и черен пипер, и оставете всичко да къкри 4 минути, като бъркате непрекъснато. Прибавете пармезана и разбъркайте, докато се разтопи. Накрая добавете пестото, разбъркайте отново и свалете тигана от огъня.
Сложете сварените равиоли в по-дълбока чиния и ги залейте с песто-соса. Гарнирайте с малко нарязан магданоз и пресен босилек, а по желание - и с натрошени кедрови ядки.