Равиоли с тиква
22 Декември 2011
2607
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
тиква – 400 гр. изчистена
зехтин – 2 с. л
яйца – 1 бр.
галета – 50 гр.
пармезан – 1/2 ч. ч.
копър – 1 с. л.
червен пипер - лют
черен пипер
сол
тесто
Нарежете тиквата на парчета и я сложете в тава. Поръсете я със зехтина, сол и черен пипер. Печете на 200 градуса, до омекване около 40 минути.
Направете тиквата на пюре и изсипете в купа. Добавете копъра, лютия червен пипер галетата, жълтъка и настъргания пармезана и разбъркайте добре.
Разточете тестото върху набрашнена повърхност. Отрежете квадрати. В едната половина на квадрата сложете по 1 ч. л. от тиквата. Намокрете краищата на квадрата и го "затворете".
Варете равиолите във вряща подсолена вода около 5 минути. Отцедете добре и поднесете със сос по желание.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари