Замисляли ли сте се, че можете да направите фантастичен деликатес, който всеки ще иска да опита от обикновен лук, брашно, малко оцет и няколко други съставки?
Опитайте тези лучени пръчици по рецептата по-долу и вашите гости ще бъдат предоволни!
Вкусните лучени пръчици с пармезан винаги първи изчезват от масата! Ето рецептата:
Лучени пръчици с пармезан
Продукти:
280 г червен лук
520 г обикновено брашно
щипка сол
1/2 чаена лъжичка сода
2 яйца
1/4 чаена лъжичка оцет
царевично нишесте
сол
люспи пармезан
Приготвяне:
Обелете лука, нарежете на по-малки парчета, сложете в купа.
Пасирайте с пасатор.
Сложете цялото брашно в купа.
Добавете пасирания лук и сол.
Налейте половин чаена лъжичка сода и изсипете двете разбитите яйца.
Разбъркайте всичко добре и след това омесете твърдо тесто на ръка.
Докато месите, добавете малко оцет и продължете да месите.
Поставете тестото върху набрашнена маса и разделете на две части.
От тестото се разточва тънък кръг, който се нарязва на средно широки ленти.
Поръсете всяка лента с нишесте и нарежете на по-малки ивици.
Запържете ги в загрято олио.
След това ги прехвърлете в купа.
Поръсете с настърган пармезан и разбъркайте.
Всичко е готово!
Можете да сервирате с любимия си сос. Ако желаете, можете да изпечете пръчиците и във фурната. Преди печене се поръсват с олио и настърган Пармезан (кашкавал). Това е наистина страхотно лакомство!
Желаем ви приятен апетит!