Разбивам с миксер яйцата със захарта до удвояване на обема, добавям орехи и става съвършената домашна орехова торта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Разбивам с миксер яйцата със захарта до удвояване на обема, добавям орехи и става съвършената домашна орехова торта
Разбивам с миксер яйцата със захарта до удвояване на обема, добавям орехи и става съвършената...
3684
Разбивам с миксер яйцата със захарта до удвояване на обема, добавям орехи и става съвършената домашна орехова торта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Начин на приготвяне:
За блатовете:
 
  • 4 яйца
  • 1 чаена чаша (с вместимост 200 милилитра) захар
  • 1 чаена чаша (с вместимост 200 милилитра) брашно
  • 10 грама бакпулвер
  • 1 чаена чаша (с вместимост 200 милилитра) смлени орехи

За вътрешния крем:

  • 125 грама меко масло
  • 250 грама крема сирене
  • пудра захар на вкус
За външния крем:
 
  • ½ литър прясно мляко
  • ½ чаена чаша (с вместимост 200 милилитра) захар
  • 1 чаена чаша (с вместимост 200 милилитра) пудра захар
  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици брашно
  • 1 супена лъжица нишесте ванилия
  • 60 грама краве масло
  • ванилия
За сиропиране:
 
  • 100 грама захар
  • 150 милилитра вода
Още:
 
  • смлени орехи за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбивам с миксер яйцата със захарта до удвояване на обема. След това прибавям постепенно орехите, като бъркам с шпатула или с лъжица.
Накрая слагам пресятото брашно с бакпулвера. Готовата смес разпределям по-равно в две тавички с диаметър 20 сантиметра, които са предварително намазнени и набрашнени.
 
Пека в предварително загрята на 180 градуса фурна до златист цвят и суха клечка. По средата на печенето разменям местата им.
 
Готовите блатове охлаждам върху решетка.
 
Вътрешния крем приготвям, като разбивам с миксер крем сиренето с маслото и пудрата захар до получаване на гладък крем. Продуктите трябва да са със стайна температура.
 
Външен крем правя като в касерола слагам яйцата и захарта, разбивам с телена бъркалка. Прибавям пудрата захар, брашното, нишестето и студеното прясно мляко. Слагам на котлона на средна степен и варя, при непрекъснато бъркане, до сгъстяване. Накрая добавям маслото и ванилията. Приготвен по тази начин, кремът е гладък и няма нужда от минаване през цедка.
 
Сглобявам тортата  като поставям първия блат и стягам с регулируем ринг (може и без ринга). Сиропирам с половината от сиропа. Нанасям вътрешния крем и заглаждам. Поставям втория блат, сиропирам с останалата част от сиропа и прибирам на студено за няколко часа да стегне.
 
Освобождавам от ринга и покривам страните и горната част на тортата с външния крем. Поръсвам със смлени орехи. Готово е!
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft