На пръв поглед може да ви звучи странно - кой би се сетил да разбива месо с прясно мляко?! Но ви гарантираме, че тази рецепта ще замени купешките колбаси и меса. Направете си сами домашно пилешко руло по нашата рецепта - то ще бъде чудесно допълнение към всяка закуска, обяд или вечеря. Ето как да си направите вкусен домашен пилешки колбас :
Домашен пилешки колбас
Продукти:
пилешки гърди - 500 гр (2 бр.)
прясно мляко - 200 мл
1 яйце
2 скилидки чесън
сол на вкус
Подправки:
1 ч.л. червен пипер, 1 ч.л. подправка за пиле
100 гр. кашкавал
1 с.л. сок от цвекло (по желание)
Приготвяне:
Превъртете нарязаните пилешки гърди с чесън, мляко, подправката за пиле, яйце и настърган кашкавал в купата на блендера или месомелачка. По желание можете да добавите 1 с.л. сок от цвекло за оцветяване на каймата в по-ярък цвят.
Увийте в плик за печене, завържете от двете страни. След това увийте в няколко слоя фолио.
Напълнете дълбока тенджера с вода, сложете колбаса, покрийте с капак. Варете на умерен огън, покрито за 40 минути.
Извадете, охладете в хладилника. Извадете от фолиото и плика. Нарежете на порции.
Много е вкусно в сандвичи или пък поднесено като мезе!
Ето и видео с рецептата: