Разбийте млякото с оцет и изпечете този шедьовър! Забравена немска рецепта за кифлички от 70-те години:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Разбийте млякото с оцет и изпечете този шедьовър! Забравена немска рецепта за кифлички от 70-те години:
Разбийте млякото с оцет и изпечете този шедьовър! Забравена немска рецепта за кифлички от 70-те...
9389
Източник: За Жената
Разбийте млякото с оцет и изпечете този шедьовър! Забравена немска рецепта за кифлички от 70-те години:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Печенето заема специално място в кулинарния свят, тъй като е неразделна част от традициите на всяка култура. Тази рецепта за Немски кифлички е интересна с начина си на приготвяне, а резултатът е истински пух от тесто с райски вкус.

Самата рецепта произхожда от 70-те години на 20-ти век, така че някои от вас може и да са я опитвали. Ето необходимите продукти:

Немски кифлички

Продукти: 

  • 250 мл прясно мляко
  • 7 гр. суха мая
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. ванилена захар
  • 1 с.л. винен оцет
  • 80 мл олио
  • 1 яйце
  • 500 гр. брашно
  • 1,5 ч.л. сол
  • топка Моцарела
  • 1 опаковка меко сирене (Рикота)
  • 3 с.л. кондензирано мляко

Приготвяне:

Започнете със загряване на млякото, докато се затопли (50-60 градуса по Целзий). След това изсипете захарта (обикновена и ванилова) заедно с маята и разбъркайте добре, докато се разтвори.

Добавете малко оцет и растително масло към сместа, след което разбъркайте всичко отново. Счупете яйцето, като отделите белтъка от жълтъка. Добавете белтъка към млечната смес с мая смес, а жълтъка засега оставете настрана.

След като белтъкът се разбиед обре с маята, започваме постепенно да пресяваме и добавяме към сместа брашно. Посолете и разбъркайте добре до получаване на хомогенно тесто, което след това оформете на топка и разточете на масата.

Поставете тестото в купа с малко количество растително масло, увийте го и го оставете на топло място за 30 минути, за да втаса. След като изтече времето, омесете тестото отново.

Разделете тестото на четири равни части, всяка от които допълнително разделете на 5 части. Оформете всяко парче на малки топчета и ги оставете да втасат за 10 минути.

тесто на части

Снимка: За Жената

Всяка топка разточете на кръгла питка с диаметър 8-10 см, в средата поставете пълнежа със сирене и защипете краищата. Подгответе тава за печене, намазана с масло, и поставете кифличките с шева надолу.

тесто с плънка

Снимка: За Жената

Смесете една супена лъжица мляко с жълтъка. Оставете кифличките под фолиото за 20 минути, след което намажете всяка със смес от мляко и яйце.

жълтък върху тестото

Снимка: За Жената

Печете във фурната на 180 градуса по Целзий за 25 минути. През това време пригответе заливката, като смесите меко сирене с кондензирано мляко. След като изстинат кифличките, се украсяват с готовия крем.

кифлички с глазура

Снимка: За Жената

Така можете да приготвите невероятно вкусни и ароматни немски кифлички със сирене, които ще се превърнат в изискано допълнение към всяка маса.

По желание вместо глазура може да поръсите кифличките със сусам преди печене - също е много вкусно:

немски кифлички

Снимка: За Жената

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft