Печенето заема специално място в кулинарния свят, тъй като е неразделна част от традициите на всяка култура. Тази рецепта за Немски кифлички е интересна с начина си на приготвяне, а резултатът е истински пух от тесто с райски вкус.
Немски кифлички
Продукти:
- 250 мл прясно мляко
- 7 гр. суха мая
- 1 с.л. захар
- 1 ч.л. ванилена захар
- 1 с.л. винен оцет
- 80 мл олио
- 1 яйце
- 500 гр. брашно
- 1,5 ч.л. сол
- топка Моцарела
- 1 опаковка меко сирене (Рикота)
- 3 с.л. кондензирано мляко
Приготвяне:
Започнете със загряване на млякото, докато се затопли (50-60 градуса по Целзий). След това изсипете захарта (обикновена и ванилова) заедно с маята и разбъркайте добре, докато се разтвори.
Добавете малко оцет и растително масло към сместа, след което разбъркайте всичко отново. Счупете яйцето, като отделите белтъка от жълтъка. Добавете белтъка към млечната смес с мая смес, а жълтъка засега оставете настрана.
След като белтъкът се разбиед обре с маята, започваме постепенно да пресяваме и добавяме към сместа брашно. Посолете и разбъркайте добре до получаване на хомогенно тесто, което след това оформете на топка и разточете на масата.
Поставете тестото в купа с малко количество растително масло, увийте го и го оставете на топло място за 30 минути, за да втаса. След като изтече времето, омесете тестото отново.
Разделете тестото на четири равни части, всяка от които допълнително разделете на 5 части. Оформете всяко парче на малки топчета и ги оставете да втасат за 10 минути.
Снимка: За Жената
Всяка топка разточете на кръгла питка с диаметър 8-10 см, в средата поставете пълнежа със сирене и защипете краищата. Подгответе тава за печене, намазана с масло, и поставете кифличките с шева надолу.
Снимка: За Жената
Смесете една супена лъжица мляко с жълтъка. Оставете кифличките под фолиото за 20 минути, след което намажете всяка със смес от мляко и яйце.
Снимка: За Жената
Печете във фурната на 180 градуса по Целзий за 25 минути. През това време пригответе заливката, като смесите меко сирене с кондензирано мляко. След като изстинат кифличките, се украсяват с готовия крем.
Снимка: За Жената
Така можете да приготвите невероятно вкусни и ароматни немски кифлички със сирене, които ще се превърнат в изискано допълнение към всяка маса.
По желание вместо глазура може да поръсите кифличките със сусам преди печене - също е много вкусно:
Снимка: За Жената
Да ви е сладко!