Ето една страхотна идея за приготвяне на вкусни пържени тиквички без брашно . Винаги се стремя към простота в готвенето.
Пържени тиквички без брашно
Приготвяне:
- 2 тиквички
- 2 скилидки чесън
- малка връзка зелени подправки (копър, магданоз)
- 3 яйца
- сол, черен пипер (на вкус)
- 3 с.л. фини овесени ядки
- олио за пържене
Приготвяне:
Добавете яйцата и овесените ядки в купа, разбъркайте и оставете настрана.
Снимка: Pinterest
Вземете тиквичките, решете сами дали да премахнете кората или не. Ако тиквичките са млади, това не е необходимо.
Снимка: Pinterest
Изцедете излишната течност от настърганите на едро ренде тиквички.
Снимка: Pinterest
Добавете зелените подправки към тиквичките без течност (аз използвах зелен лук и копър) и счукайте вътре чесън на вкус.
Снимка: Pinterest
След това добавете сместа от овесени ядки и яйца.
Снимка: Pinterest
Добавете сол, черен пипер, разбъркайте и основата е готова.
Снимка: Pinterest
Пуснете от сместа от тиквички в тигана и запържете на умерен огън от двете страни до готовност.
Снимка: Pinterest
Снимка: Pinterest
Сос от сирене:
Повечето рецепти с тиквички включват сирене. Не го добавям към основното ястие, но сосът със сирена го правя отделно. Става бързо и много вкусно.
Продукти:
- 4 триъгълничета топено сирене (65 грама)
- 10 гр. масло
- 50 мл прясно мляко
- 1 скилидка чесън
- щипка захар
Приготвяне:
В малка тенджера или тенджера се налива млякото, изстисква се чесънът, добавя се щипка захар и 4 резена (около 65 грама) топено (крема) сирене. Можете да използвате и друг вид сирене.
Поставете на огъня, оставете да заври и изчакайте, докато сиренето се разтвори напълно. Това отнема не повече от една минута.
Снимка: Pinterest
Сосът е гъст и много вкусен.
Снимка: Pinterest
Може да добавите твърдо сирене директно към основната смес от тиквички, но на мен ми е много по-добре със сос.
Снимка: Pinterest
Да ви е сладко!