Когато бях на почивка в Тайланд, местните ме посъветваха как да направя чудесно ястие с яйца . Сега често го приготвям с вкусен зеленчуков и месен сос, защото на децата много им хареса!
Фантастична рецепта от YouTube за приготвяне на Бъркани яйца със сос по тайландски .
Бъркани яйца по тайландски
Продукти:
4 яйца
1 чаена лъжичка сол
За соса:
1/2 морков
1/2 червена чушка
4 скилидки чесън
пера от пресен лук
малко кайма
2/3 чаша вода
1/2 чаена лъжичка сол
1/2 чаена лъжичка захар
1 супена лъжица соев сос
1/2 супена лъжица сос от стриди
За сгъстяване:
1 супена лъжица вода
1 супена лъжица нишесте
Приготвяне:
Сложете яйцата в купа, добавете сол.
Разбъркайте добре.
Сложете нарязаните на кубчета моркови в чиния.
Добавете и ситно нарязаните чушки.
Чесънът се нарязва на ситно и се добавя към зеленчуците в чинията.
Накрая добавете нарязаните пера лук.
Добавете вода в тенджерата на котлона. Добавете сол и оставете да заври.
Излейте яйцата във врящата вода и гответе на среден огън, като бъркате внимателно с вилица.
Когато яйцата се сварят, изключете котлона.
Отцедете излишната вода от яйцата и ги поставете в чиния.
Добавете олио в загрят тиган.
Запържете каймата на среден огън.
Когато месото се свари, добавете чесъна и лука.
Пържете, докато чесънът заухае, а месото стане златисто.
След това добавете морковите и чушките.
Разбъркайте добре.
Добавете вода, сол, захар, соевия сос и соса стриди или рибен сос.
Разбъркайте сместа и добавете водата с разтвореното в нея нишесте.
Разбъркайте и варете, докато сосът се сгъсти.
Залейте с готовия сос бърканите яйца и сервирайте на масата.
Насладете се на приятния вкус!