Разграбиха ги до последното парченце, даже не накусиха месото! Моите доматени хапчици станаха...
1 Август 2016
30473
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Със сигурност, като сте отворили доматен сезон тази година и сега активно търсят интересни рецепти с тях. Ако салати и обрат ще не впечатляващ, обърнете внимание на всмуквания с домати. Те са отлична закуска, която има пикантен вкус. Това ястие е идеален за всяко приемане на храна, и то дори може да се прилага за всички видове тържества.
Добрата новина е, че този сладкар е модула. В крайна сметка, това е направено от търговската мрежа тест. Ако сте фен на всички у дома, след това онлайн намери тесто рецепта , която можете да използвате!
Продукти:
250 гр. бутер тесто
2 домата
1-2 скилидки чесън
50 мл прясно мляко
1 връзка босилек
зехтин на вкус
черен пипер и сол на вкус
Приготвяне:
- Поставете лист бутер тесто върху хартия за печене. Нарежете го на квадрати със страна около 4 см.
- Със сладкарски четка намажете тестото с мляко.
- Нарежете доматите на филийки с дебелина около половин сантиметър. Поставете по едно парче в средата на всеки квадрат тесто. Поръсете със сол и черен пипер.
- Пъхнете във фурната, предварително загрята на 180 градуса в продължение на 15-20 минути.
- Докато тестото се пече, измийте босилека и отделете листата от стеблата. Ситно нарежете листата. След това накълцайте ситно чесъна. Смесете босилека и чесъна в купа и подправете със зехтин.
- Извадете тетсото от фурната, на върха на всеки домат сложете по лъжичка от босилеково-чесновата смес. Поръсете с морска сол.
Готово!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари