Разкошни банички-аламинутки - помощ, няма спиране! Само мяташ в тигана и бликва чуден аромат!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Разкошни банички-аламинутки - помощ, няма спиране! Само мяташ в тигана и бликва чуден аромат!
Разкошни банички-аламинутки - помощ, няма спиране! Само мяташ в тигана и бликва чуден аромат!
20001
Разкошни банички-аламинутки - помощ, няма спиране! Само мяташ в тигана и бликва чуден аромат!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Хрупкави, леки, въздушни банички със сирене , при това без кори! Чудесни са за закуска, ако разполагате с малко време, а искате да приготвите закуска за всички. Приличат малко на пърленки, но са в пъти по-вкусни и ароматни! Ето и рецептата за разкошни банички-аламинутки или банички на тиган :

Банички-аламинутки

Продукти:

1 яйце

200 мл кисело мляко

1 ч.л.

сол

1 с.л. растително масло

300 гр. брашно

1 ч.л. бакпулвер

200 гр. полутвърдо сирене

Освен това:

растително масло

брашно

банички на тиган

Приготвяне:

Разбийте яйце в купа, изсипете киселото мляко и растителното масло, и добавете солта. Ако възнамерявате да използвате осолено сирене, тогава количеството сол трябва да се намали до 1/2 ч.л.

Разбъркайте всички съставки до гладкост с помощта на бъркалка или вилица.

Добавете пресятото брашно и бакпулвера в купата и замесете тестото. Първо работете с шпатула / лъжица, след това продължете да месите тестото с ръце. Може да се наложи да добавите малко брашно или, обратно, да намалите количеството му. Зависи от самото брашно, размера на яйцето и гъстотата на млякото.

меко тесто

Не е необходимо тестото да се меси дълго и много внимателно. Достатъчно е всички съставки да се комбинират, тестото да започва да се събира на топка и да не лепи много към купата и ръцете. Не слагайте още брашно!

Поръсете работната повърхност с брашно. Поставете тестото върху нея и го оваляйте в брашно.

Разточете тестото на пласт с дебелина 0,5 см с помощта на точилка. Ако е необходимо, добавете брашно, за да е удобно да работите.

тесто с кашкавал

Разпределете сиренето, настъргано на едро ренде, равномерно по цялата повърхност на тестото.

Навийте на плътно руло.

руло със сирене

Нарежете рулото на парчета с дебелина 1,5-2 см. Поръсете всяко парче с брашно от двете страни и с точилка разточете на тънък диск (0,5 см).

банички аламинут

Изсипете малко олио в загрят тиган и изпечете баничките от двете страни до зачервяване.

банички аламинутки

Готовите банички отцедете върху хартиени салфетки.

банички на тиган

Да ви е сладко! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft