Реването е една от любимите ни ориенталски сладости. Дали ще е със захарен сироп или прясно мляко, задължително е много вкусно и разтапящо сладко.
Орехово реване
Продукти:
140 мл прясно мляко
100 мл олио
1 ч.ч. брашно
2/3 ч.ч. грис
4 с.л. кокос
4 яйца
12 с.л. захар
1 ч.ч. счукани орехи
За сиропа:
2 ч.ч. захар
3 ч.ч. вода
2 ванилии
Приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта на пяна. Разбъркайте прясното мляко с олиото на пяна и го добавете към яйцата. Разбийте сместа много добре. Разбъркайте брашното с гриса, кокосовите стърготини и бакпулвера, след което го прибавете на порции към течната смес. Разбъркайте добре.
Намажете тавата с олио, сложете на дъното ѝ половината от счуканите орехи. Отгоре излейте кексовата смес и поръсете с останалите орехи.
Изпечете реването в предварително загрята фурна 60 мин. на 160 градуса. Оставете го да изстине. Междувременно пригответе сиропа - оставете захарта, водата и ванилията да се варят 30 мин. на слаб огън, след което ги оставете да изстинат. Когато реването е изстинало, залейте със сиропа. Оставете го да попие хубаво, преди да поднесете.
Добър апетит!