Кралица Елизабет II се радва на добро здраве и тонус за своите 95 години, но това се дължи на тайната ѝ за дълголетие. Бившият й готвач разказва за начина й на хранене, благодарение на който тя е в добра форма.
Кралицата никога не яде аленгле. Тя моли готвачите да й сервират само добре изпечено месо, тъй като полусуровото може да съдържа бактерии, които да причинят опасни инфекции.
Кулинарният специалист Дарън Макгрейди е работил в Бъкингамския дворец 11 години, пише “Хелоу”. Той разкрива, че основната тайна на монарха е умереността в храненето.
Елизабет II се старае да яде малко и никога не преяжда. Кралицата яде, за да живее, а не живее, за да яде, отбелязва той.
Известно е, че членовете на кралското семейство не ядат определени храни, особено такива, които не са сготвени, пише blitz.bg. Кралицата има готвач, който готви леки, но високо хранителни ястия, в които липсват картофи, ориз и тестени изделия.