2 продукта и 5 минутки време - само от толкова се нуждаете за най-върховната шоколадова наслада. Днес имаме за вас чудесна бърза рецепта за шоколадови бонбони .
Важният момент е само изборът на какао. За богат вкус най-добре е алкализираното какао. Не е толкова лесно да се намери, но вкусът на шоколадовите трюфели от такова какао ще бъде невероятен.
Плътността на домашните бонбони зависи от количеството на какаото: колкото повече е то, толкова по-"твърди" са те. Приготвили сме ви две рецепти с различни пропорции кондензирано мляко и какао. А вие избирате това, което ви харесва най-много.
Рецепта номер 1. Деликатен трюфел
Необходими продукти:
- 20 г какао;
- 80 г кондензирано мляко
Приготвяне:
Загрейте кондензирано мляко в микровълновата фурна. Време за загряване - 30-40 секунди.
Разделете какаото на три части и пресейте всяка в кондензираното мляко. След всяко добавяне трябва да разбъркате до гладкост.
След като масата стане хомогенна, увийте я в прозрачно фолио и оставете за 60 минути в хладилник.
След час извадете заготовката, поръсете получения "салам" с какао и нарежете на квадратчета. Ще имате най-нежните домашни шоколадови сладки!
Рецепта номер 2. Наситен трюфел
Необходими продукти:
- 100 г какао;
- 200 г кондензирано мляко.
Приготвяне:
Технологията е същата, както в първата рецепта, само с други пропорции на продуктите.
От готовата маса оформете наденица. Увийте я във фолио и поставете в хладилник за 60 минути.
След това нарежете "наденицата" на малки парченца, които с ръце оформете на топки. Оваляйте всички топчета в какао.
Бонбоните се получават с напълно различни текстури. По първата рецепта - нежна и мека, а по втората - по-плътна. По желание може да поставите цяла ядка във всеки трюфел, а какаото за овалване може да замените с кокос, натрошени ядки или пък разтопен шоколад.