Разрошен сладкиш с фъстъци и мармалад
20 Октомври 2015
19772
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1. От брашното, бакпулвера, маслото, жълтъците, захарта, сметаната и солта омесете меко тесто и го оставете да престои около 1 час в хладилник.
2. Разделете тестото на две топки. Първата разточете с размерите на тавата за печене, поставете я вътре и намажете с мармалада.
Отгоре разпределете разбитите със захарта белтъци и запечените предварително счукани фъстъци.
3. Върху белтъчния сняг на едрата част от рендето настържете втората част от тестото.
Така приготвения сладкиш печете на 200 градуса около 30 минути.
Забележка:
Сладкишът се поднася добре изстинал, поръсен с пудра захар.
Преди да се изпече, върху настърганото тесто може да се поръсят и малко смлени печени фъстъци.
Добър апетит !!!
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари