Основните култури - домати, чушки, патладжани - се засяват и вече се появяват издънки. Следващата фаза на "семенната лудост" идва: храненето.
Първоначално, не се увличайте с торене. То е необходимо, ако видите очевидни проблеми в развитието на растенията или разсада, засадени в бедна почва. Ако почвата е добра, обогатена с микроелементи или биохумус, тогава първо не е необходимо допълнително торене.
И сега опитен градинар казва, че използва от много години, като тор за поникване обикновена ... бира. И какво? Бирата е жив продукт, който се основава на ферментация и това са бактериите, от които се нуждаят растенията.
Освен това бирата съдържа много микроелементи във форма, която лесно се абсорбира.
Бирата, която трябва да използвате разбира се е "жива" бира, която не е пастьоризирана. Не на всякъде я има, но има.
Приготвяме разтвора: 1x10, т.е. литър бира на 10 литра вода. Ако нямате нужда от такова количество, намалете пропорционално: от 0,5 до 5 литра; 100 г на 1 литър. И т.н.
Започнете да подхранвате с бира веднага след появата на първото истинско листо.
Подходяща е за всякакъв вид разсад: домати, чушки, патладжани, цветя ...
Между другото, ако имате от така приготвената "напитка" в повече, не я изхвърляйте, излейте за другите стайни растения - те ще я харесат!
Когато поливате, опитайте да не мокрите листата.
Това е толкова просто, но ефективно и най-важното, нехимично, а безвредно средство за стимулиране на вашия разсад.