За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Разтапящо нежни масленки с ванилия и мармалад - като от едно време
Разтапящо нежни масленки с ванилия и мармалад - като от едно време
1 Февруари 2016
143688
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Нежни и топящи се в устата ванилови масленки като онези, които се приготвяха навремето във всеки дом по празниците. Ако ви липсва вкусът им, ето една лесна рецепта, с която да си ги приготвите сами:
Разбийте маслото, добавете яйцата, захарта и сокът от един лимон. Добавете брашното и омесете меко тесто. Разточете тестото на кора с дебелина 1/2 см. С формичка или чашка изрежете от кората кръгчетата, всяко потопете в разбития на сняг белтък и поръсете с орехи. След това всяко кръгче прехвърлете в тава за печене, покрита с пекарска хартия. Печете масленките на 200 градуса, но внимавайте да останат бели! Изпечените кръгчета слепете две по две с мармалад на вкус и ги поръсете със смес от пудра захар и ванилия.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари