Разточвам, режа с капака на тенджерата и навивам - за няма и час са готови, а ароматът им вдига...
15 Септември 2016
1497664
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако мислите, че това е още една рецепта за бързи печива, то сте прави. Но това не е просто рецепта, а истинско откритие. С необходимите продукти под ръка, тези кифлички могат да се приготвят много бързо. А вкусът им естрахотен!
Тестото може да се направи и с плънка, но и така е вкусно.
Просто експериментирайте!
Продукти:
5 яйца
200 гр. маргарин
3 чаши прясно мляко
1 чаша захар
3 с.л. суха мая
2 щипки сол
1,5 кг брашно
мак на вкус
Приготвяне:
- Загрейте млякото, разтворете маята в него. Изчакайте 15 минути. Замесете сместа с брашно, сол, маргарин, 4 яйца, разбити със захарта. Замесете меко, еластично тесто, което леко лепне по ръцете. Разделете тестото на четири части.
- Поръсете масата с брашно. Всяка част от тестото разточете на кора с дебелина 0,5 см. Изрежете кръгове от тестото с капака на тенджерата или форма. Нарежете всеки кръг в 8 части, сложете плънка по желание и навийте кифлички. Намажете тава за печене с олио и отгоре поставете кифличките.
- Докато фурната се загрява на 180 градуса, покрийте кифличките с фолио. След като втасат, намажете ги с разбито яйце и поръсете с мак. Печете около 25 минути - до зачервяване.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари