1 агнешки комплект - черва, черен дроб, сърце
4-5 стръка пресен лук
2 стръка праз
50 гр. ориз
3 сварени яйца
4 сурови яйца
на вкус сол - сухи подправки (Вегета), черен пипер, чесън
връзка магданоз и няколко клонки копър
Сварете агнешкия комплект с малко сол, но не го оставяйте да се свари напълно.
Нарежете дреболиите на ситно и ги запържете за кратко.
Запържете нарязаните лук и праз.
Сварете ориза ал-денте.
Смесете всички съставки, добавете нарязаните магданоз и копър, подправките, разбъркайте, осолете на вкус, добавете черен пипер и суровите яйца. Разбъркайте.
Във форма за печен поставете хартия за печене, изсипете 1/3 от получената смес, поставете отгоре сварените яйца, покрийте с останалата част от сместа. Поставете ястието във фурната да се запече.
Оставете го да се охлади и извадете от формата.
Сервирайте с кисело мляко или заквасена сметана.