Разтурена сарма в тава - лесен и вкусен хаос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Разтурена сарма в тава - лесен и вкусен хаос
Разтурена сарма в тава - лесен и вкусен хаос
admin
Добавена от: admin
23456
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 глава (средно голяма) кисело зеле
500 гр. мляно месо
1 глава лук
1 супена лъжица Вегета
1/4 чаена лъжичка черен пипер
2 супени лъжици червен пипер
100 гр. ориз
зелев сок, олио

Ето един вариант на класическите зелеви сарми, когато зелето е прекалено омекнало и не може да завиете от него хубави сармички. 

1. Нарежете лука на ситно и го запържете заедно с каймата. Добавете Вегатата, черния пипер, ориза и пържете, докато се поизпари течността, която ще пусне месото. Накрая посолете с червен пипер, запържете го за кратко и прехвърлете сместа в тава. 
2. Нарежете киселото зеле на едро, запържете го малко, добавете го в тавата и го объркайте с месото. Залейте със зелев сок, така че да покрие съдържанието на тавата, и пъхнете във фурната. Ако готвите в пръстен съд, пуснете фурната на най-силната степен и когато се загрее, намалете на 200 градуса. Печете 1 - 1,5 часа с разбъркване от време на време, за да не залепне оризът. 
Ако готвите в метална тава, поставете веднага в предварително загрята фурна.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft