Разцъфнала пица

вход през zajenata.bg
Разцъфнала пица
admin
Добавена от: admin
11448
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

500 гр. бяло брашно
200 мл прясно мляко
100 мл олио
сол
1 чаена лъжичка оцет
1 чаена лъжичка грис
1/2 кубче прясна мая
1 ч.л. захар
150 гр. мариновани гъби
250 гр. пражка шунка
200 гр. кашкавал
60 гр. моцарела
150 гр. кетчуп
1 яйце
сусам
риган

1. В дълбок съд се смесват маята, 100 мл хладко мляко, захарта и чаена лъжичка брашно, объркват се добре и сместа се оставя да бухне. 
2. В купа за месене се пресява половината от брашното, добавят се втасалата мая, олиото, оцета, 100 мл мляко, гриса и малко сол, и се разбърква. Постепенно се добавя оставащото брашно и се меси до гладко тесто. Тестото се оставя да втаса. 
3. Втасалото тесто се разделя на две части. Всяка половина се разточва и се оформя според диаметъра на тавата, в която ще се пече. 
4. Тавичката се намазва с масло и в средата й се поставя керамична чаша със среден размер. Върху чашата се поставя тестото, притиска се добре около чашата с ръка, за да се залепи за дъното на тавата, а след това се намазва с кетчуп и върху него се разпределят половината от шунката, кашкавала, маринованите гъби и моцарелата, след което се поръсва с риган. 
5. След това горната част на тестото, която обхваща чашката, декоративно се разрязва, така че да 'разцъфне', и краищата се прегъват върху плънката, след което чашата се отстранява. Прегънатите краища се намазват с разбито яйце и се поръсват със сусам. От останалия материал се оформя още една пица. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса, докато се зачерви.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft