Навън кипи лято, но преди да имате време да погледнете назад, то ще бъде заменено от бели снежни преспи. И как искате да се насладите на вкуса на пресни ароматни подправки за по -дълго време. Ако сте любител на копъра като мен, тогава ви предлагам да сготвите един от моите специалитети - сос от копър за зимата .
Съчетава се идеално с картофени, месни и рибни ястия. Само лъжица от пикантния сос в салатата ще ви помогне да се почувствате малко лято в разгара на студа. За по -богат вкус опитайте да смесите копъра с други билки. Например, правя няколко буркана с кориандър . С месото пасва несравнимо!
Съставки
Копър 1 връзка
Чесън 3 скилидки
Зехтин 2 с.л.
Лимон 0,5 бр.
Подготовка
Измийте старателно връзката копър. За да премахнете всички замърсявания и различни насекоми, накиснете подправките предварително във вода за 5-10 минути. След това изсушете копъра.
Извадете стъблата и поставете копърът в купата на блендера. Изстискайте сока от половината лимон отгоре.
Добавете чесън, зехтин (можете да замените слънчогледовото масло) и разбийте до гладкост.
Прехвърлете соса в чист, сух буркан, затворете капака и съхранявайте в хладилник.
Дресингът от копър може да се осоли, но предпочитам да не използвам допълнителни подправки. Те надделяват над уникалния вкус на копъра. Не се страхувайте да направите много бурканчета за зимата . Въпреки че знам от опит, колкото и да правите, пак не е достатъчно!