14 Април 2024
536
Снимков материал: pixabay.com
Тази торта разбира се, че ще може да стане една от любимите ви, щом като успеете да я приготвите поне веднъж. Не е сложна, въпреки че на пръв поглед изглежда сложно!
Необходими продукти:
За крема:
- 6 жълтъка
- 150 грама захар
- 1 ванилия на прах
- 50 грама царевично нишесте
- 500 милилитра прясно краве мляко
- 120 грама краве масло
За блата:
- 6 средни белтъка
- 120 грама захар
- щипка сол
- 200 грама кокосови стърготини
За втория крем:
- 200 грама заквасена сметана
- 15 грама желатин
- 30 милилитра вода
- 1-2 супени лъжици варено кондензирано мляко
- 50 грама кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
- В купа смесете нишестето заедно със захарта.
Добавете жълтъците и ванилията, налейте прясното мляко и бийте до смесване.
Сложете на котлона и гответе на слаб огън, докато се сгъсти напълно, като през цялото време бъркате енергично. Щом това стане, свалете и сипете в купа. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади напълно.
Когато това стане, махнете фолиото и с миксер разбийте за минута-две. След това добавете омекотеното масло и бийте до получаване на еднородна смес.
Пригответе блатовете, като в купа разбиете белтъците със солта до разпенване. Сипете захарта на порции, като след всяка биете. След последната продължете до получаване на гъст бял крем с остри върхове. Когато това стане, сипете кокосовите стърготини и разбъркате до смесване с шпатула. Така няма да загубите обема на яйцата.
Покрийте голям правоъгълна форма с хартия и сипете сместа в нея. Заравяне добре и сложете в предварително загрята до 180 градуса фурна. Печете за 20 минути.
Извадете и оставете да се охлади напълно. След това махнете формата и внимателно отстранете хартията. Срежете блата на 4 равни парчета.
Завършете десерта, като слепите платките с крем. Завършете с крем и измажете тортата от всички страни.
В отделен съд пригответе втория крем, като разтворите желатина с водата. Оставете да набъбне и след това разтворете на микровълнова фурна.
В купа сипете заквасената сметана и добавете кондензираното мляко и желатина. Разбийте всичко добре и след това напълнете в торбичка за шприцоване с накрайник звезда или по избор. Декорирайте тортата и след това отстрани поръсете с кокосови стърготини.
Сложете в хладилник за 2-3 часа или докато стегне напълно. След това извадете, нарежете и поднесете.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари