Кремообразно удоволствие с кокос и бисквитки - готово за 15 минути и никой не може да му устои. Тортата с крем и кокос се приготвя толкова лесно и бързо, че дори дете може да я направи. За да я направите, имате нужда от любимите си съставки: ванилов пудинг, бисквитки и кокос!
Райска крем торта с кокос и бисквити
Съставки:
500 мл мляко
40 г пудинг с вкус на ванилия
10 г ванилова захар
2-4 супени лъжици захар или на вкус
210 г бисквитки (маслени или по избор)
3 супени лъжици кокосово брашно
За украса ще ви трябват: кокосово брашно и малко настърган шоколад по избор
Начин на приготвяне:
Сложете 400 мл мляко в тенджера и го сложете на котлона да се загрее на умерена температура. В отделна купа сложете 40 мл пудинг с вкус на ванилия (1 пакетче), 10 г ванилова захар (1 пакетче) и 2-4 супени лъжици захар (добавете захарта по ваш вкус).
Сухите съставки се смесват равномерно, след което се добавят 100 мл мляко. Разбъркайте добре, за да няма бучки, след което добавете получената смес в тенджерата с врящо мляко. Оставете малко настрана, намалете температурата, след което продължете да готвите.
Бъркайте непрекъснато, докато пудингът се свари и сгъсти (внимавайте да не загори). Изсипете сварения пудинг в отделна купа и го оставете да изстине за 5 минути, като разбърквате от време на време. След това добавете 3 супени лъжици кокосово брашно и разбъркайте.
Кокосът бързо ще абсорбира влагата от горещия крем Веднага след разбъркване на сместа добавете 210 г натрошени бисквити (маслени бисквити или по избор). бъркайте, докато се разпределят равномерно в сместа.
Вземете по-малка форма, продълговата, по-тясна и по-дълбока, за кекс или печене на хляб, след което я покрийте с прозрачно фолио. Изсипете цялата смес в нея и я разпределете равномерно от всички страни. Притиснете добре отгоре, за да не останат въздушни балончета.
Покрийте тортата с фолио и отгоре, след което я приберете в хладилника да се охлади да стегне хубаво, а бисквитите да омекнат, за 3-5 часа. След като изтече времето, обърнете сладкиша върху поднос за сервиране и отстранете фолиото от него.
Отгоре поръсете обилно с кокосово брашно, а след това и настърган шоколад по избор. Вашата торта е готова за нарязване и сервиране.
Всяка хапка от тази вкусна торта се топи в устата!