Това е ефектен сладкиш без яйца , невероятно вкусен десерт и всеки, който го опита веднъж, ще иска да го приготвя отново и отново... Рецептата е проста, а комбинацията от шоколад и кокос ще зарадва всички. Ето какво ви трябва, за да си приготвите и вие Райски десерт без яйца с ухание на шоколад и кокос :
Райски десерт без яйца с ухание на кокос и шоколад
Продукти:
200 мл топло прясно мляко
125 г заквасена сметана или гъсто кисело мляко
100 мл олио
3 супени лъжици захар
1 щипка (на върха на лъжицата) сол
20 г прясна мая (половин кубче)
2 супени лъжици какао на прах
465 гр.
За плънката:
180 г кокосово брашно
380 г кондензирано мляко
И още:
шоколад и кокос
Приготвяне:
Сложете 200 мл топло мляко в по-дълбок съд за месене и добавете 125 г заквасена сметана. Разбъркайте, за да изгладите сместа, тя трябва да е хладка. След това добавете 100 мл олио, 3 супени лъжици захар, малко сол и разтворете половин кубче мая.
Накрая добавете 2 супени лъжици органично, неподсладено какао на прах. Добавете брашното постепенно. Бъркайте, докато всички съставки се комбинират в компактна смес, а когато тестото се сгъсти, продължете да месите на ръка. Трябва да се получи меко и много лепкаво тесто.
За да стане гладко, след като замесите тестото, добавете малко олио, около една лъжица и го омесете още малко. Покрива се със стреч фолио и се оставя на топло в стая без течения. Трябва да втаса, докато удвои обема си, около час.
Омесете малко втасалото тесто, след което го разделете на 16-17 приблизително равни части, след което оформете топки.
ЗА ПЪЛНЕЖА: Сложете 180 г кокосово брашно в купа и добавете 380 г кондензирано мляко. Разбъркайте, докато сместа стане гладка.
Оформете толкова кокосови топки, колкото са топките шоколадово тесто. След това сплескайте всяка кафява топка върху дланта си, сложете по една кокосова топка в средата и я затворете хубаво от всички страни с тестото. Подредете оформените топки в застлана с хартия форма (24 см).
Оставете ги да починат за 10-15 минути, докато фурната се загрее до 180 градуса.
Изпечете сладкия хляб за около 20-25 минути.
Гарнирайте с разтопен шоколад и поръсете с кокосови трохи.