Райски патладжан със сирене
29 Юли 2014
10622
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Патладжаните се разрязват на няколко места, както е показано на снимката. Нарязаният чесън се посолява и се смесва с подправките и зехтина, след което с този сос се пълнят отворите на патладжаните. Пекат се 40 минути в предварително загрята фурна на 180 градуса. Когато се извадят от фурната, патладжаните се покриват с настърганите горгонзола и моцарела и се връщат във фурната за още няколко минути, докато сиренето се разтопи. В чинията за сервиране се подреждат листенца рукола и настърган морков, а след това и изпеченият патладжан. Поднасят се с парче пълнозърнест хляб.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари