23 Февруари 2022
3818
Снимков материал: pixabay.com
Съставки:
- жълтъци, 4 бр.;
- захар, 100 г
- щипка сол и ванилия;
- брашно около 380 г;
- бакпулвер, 1 саше;
- масло, 200 г
- сметана, 150г
- За да приготвите пълнежа :
- ябълки, 6 бр.;
- захар и канела 1 ч.ч.;
- протеини, 6 бр.;
- лимонов сок, 1 супена лъжица
- захар, 120 г
- нишесте, 30 г
Процес на готвене:
- Пресятото брашно се смесва със солта и захарта. Натрийте студено масло и смелете всичко на трохи.
- Добавете бакпулвер, ванилия на вкус, добавете жълтъците и заквасената сметана, замесете меко тесто.
- Разделете на две части и изпратете по-малката във фризера за 40 минути.
- Белтъчините се смесват с лимоновия сок и се разбиват.
- Добавете захар на порции и разбийте буйна и гъста маса.
- Покрийте формата с пергамент, разстелете тестото, оформете стените.
- Сложете резени ябълки, поръсете със захар и канела и отгоре с разбитата протеинова маса, заравнете.
- Натрийте второто парче тесто.
- Печете сладкиша на 180 градуса за около 20-30 минути.
- Тортата се получава просто чудесна, нежна и мека, с ефирен меренг и невероятен ябълков вкус.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари