Райта - таратор по индийски
25 Април 2012
24085
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 краставица
щипка кимион
2 ч.ч. кисело мляко (1 кофичка)
2 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. пресен джоджен
Краставицата се измива и се настъргва на ренде, като предварително се отстраняват големите семена.
В купа се смесва киселото мляко с подправките и се разбърква добре, за да поеме млякото подправките. Добавя се краставицата и отново се разбърква.
Райта е индийско ястие, което се поднася като гарнитура към пикантни ястия. Сервира се изстудена.
В някои рецепта за райта може да се добави лук, патладжан или моркови.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари