Тези, които се грижат за здравето си и не искат да умрат от рак , трябва да изключат от диетата си червено месо и силно преработени храни.
Важно е да се разбере, че говеждото и свинското месо могат да бъдат включени в диетата, но е важно тяхното качество, както и начина на приготвяне на тези видове месо.
Червеното месо става изключително вредно , ако е препечено. Работата е там, че вкусната коричка на месото съдържа полициклични амиди . Те са канцероген и е много опасен за здравето. И е изключително важно при готвене да няма черни изгорени петна по храната, тъй като те съдържат максималното количество канцерогени, опасни за здравето.
Също така е важно да запомните, че говорим за кора не само на месо, но и на бъркани яйца и дори на зеленчуци, приготвени на огън. Въпреки че такава храна изглежда по-апетитна, тя е изключително опасна. Ако редовно ядете храни с прегорели корички, това значително увеличава риска от колоректален рак.