Ракиена салата
15 Юли 2013
14464
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 краставица
2 домата
300 грама шунка
2 стръка пресен лук (или според сезона – праз или стар лук)
2-3 с.л. царевични зърна
за дресинга: зехтин, балсамов оцет (или олио и оцет), сол, чубрица
Краставицата, доматът и шунката се нарязват на кубчета. Смесват се в дълбока купа, заедно с царевичните зърна. Поръсват се с нарязания лук и се заливат с дресинга. Обърква се добре. Готовата салата се поднася върху лист маруля с още малко от дресинга и по желание - с настъргано сирене.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари