Ракови спасителни продукти, които се оказва че помагат много при рак

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравословно хранене
Ракови спасителни продукти, които се оказва че помагат много при рак
7972
Снимков материал: pixabay.com
Ракови спасителни продукти, които се оказва че помагат много при рак

Смъртоносното заболяване може да бъде предотвратено чрез консумация на определени зеленчуци.

Учени от Ирландия, Великобритания и Китай са открили храни, които могат значително да намалят риска от развитие на рак на червата.
 
Оказа се, че ежедневната консумация на 74 г лук намалява вероятността от тумори със 79%. В същото време праз, шалот и чесън имат същите свойства.

Специалистите обясняват лечебния ефект с факта, че тези зеленчуци съдържат алицин.

Това вещество облекчава клетките на свободните радикали, съобщава The Irish Times.

Лекарите съветват да включите лука и чесъна в диетата си, но не е необходимо да ги обработвате термично, тъй като полезните качества на продуктите са намалени значително.

Преди това експертите даваха съвети за подобряване състоянието на червата. Според тях денят трябва да започне с чаша вода, масажирайте стомаха след хранене и яжте по-малко сладкиши

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft