600-800 г говеждо или овнешко месо от външното филе
сол
лимонов сок
черен пипер
брашно
мазнина за пържене
4 глави лук
8 филийки пушени гърди
100 гр. горски гъби
1/4 ч.ч. червено вино
Месото се нарязва на пържоли, които се начукват и се поръсват с лимонов сок, сол и черен пипер. След 30 минути се изпържват в силно загрята мазнина (вътрешността да остане сочна). Изваждат се в затоплени чинии. Филиите пушени гърди се изпържват до зачервяване от двете страни и се слагат върху рамстеците. Лукът се нарязва на полумесеци, а гъбите - на лентички, посоляват се, наръсват се с брашно и се пържат до зачервяване. Отцеждат се от мазнината и се слагат върху рамстеците. Мазнината от пърженето се прецежда, прибавят се брашно и виното, кипва се, подправя се със сол и лимонов сок и полученият сос се излива отстрани при рамстеците.