Рангелова погача за Архангеловден - целият квартал ухае, докато се пече! С масълце и сирене:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Рангелова погача за Архангеловден - целият квартал ухае, докато се пече! С масълце и сирене:
Рангелова погача за Архангеловден - целият квартал ухае, докато се пече! С масълце и сирене:
8846
Рангелова погача за Архангеловден - целият квартал ухае, докато се пече! С масълце и сирене:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази Рангелова погача е идеална за всички семейни празници (не само за Архангеловден) - мека като душица, може да се приготви с плънка или без, а освен това е много лесна за приготвяне, особено за млади домакини, които нямат много опит в кухня. Докато я печете, буквално целият квартал ще заухае на масълце - не се учудвайте, ако съседите дойдат на гости неканени!

Рангелова погача със сирене и масло

Необходими продукти:

2 яйца

1 чаша кисело мляко (180-200 мл)

25 гр.

прясна мая (2 пак.суха)

200 мл вода

2 ч.л. захар

2 ч.л. сол

брашно според нуждите - меко, тип 400 (около 700-800 гр.)

сусам за поръсване

За намазване:

150 гр. масло (или маргарин)

По желание:

натрошено сирене

Рангелова погача

Приготвяне:

Маята и захарта се разтварят в хладка вода. Разбъркайте и оставете за 10 минути на топло да втаса. Може да добавите и малко брашно, за да втасва по-лесно маята. Направете вдлъбнатина в около 700 гр. пресято брашно, след което чукнете две яйца, които предварително са били на стайна температура.

След това добавете киселото мляко, също със стайна температура. В брашното се поръсва солта, добавя се втасалата мая, замесва се меко, нелепнещо тесто, като при необходимост се добавя още малко брашно. Оставете тестото да почине 5 минути, след което го разточете на голяма кора.

Кората трябва да е с правоъгълна форма и дебелина 5 мм. Намажете цялата повърхност на кората с размекнато масло. 

По желание може да поръсите натрошено сирене върху маслото, ако желаете плънката да е със сирене.

Навийте кората на руло, след което нарежете парчета с ширина около 4-5 см. Наредете ги в кръгла форма или тава, предварително намазнена или покрита с хартия за печене.

питка на рула

рангелова погача

Покрийте тавата с кухненска кърпа или найлоново фолио и оставете да втаса, докато се удвои. Върху всяко руло се слага по малко масло и се поръсват със сусам. Сложете да се пече в загрята фурна на 200 градуса до приятен загар. 

Рангелова погача

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft