Нарежете чушките (извадете семената) на ленти, а след това лентите на две-три парчета. Доматите нареже на кубчета. Тиквичките се нарязват на малки кръгчета, лукът - също на тънки кръгчета. В голяма купа сложете 3-4 супени лъжици олио. Загрейте го добре, сложете вътре лука и запържете, докато стане стъклен. Добавете чушките и ги запържете заедно 2-3 минути, след което намалете огъня. Пържете още две-три минути, след което добавете тиквичките. Пържете още минута. Добавете доматите, запържете и тях и покрийте съда. Гответе на бавен огън около 30 минути, като проверявате ястието от време на време. Добавете сол и черен пипер, подправете на вкус и добавете нарязаните скилидки чесън. В затворен съд гответе поне още 15 минути. Внимавайте да не загори, ако трябва, добавете малко течност. С това ястието е готово. Може да се яде и топло и студено.
Рататуй
16 Август 2014
24945
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари