В тенджера на огъня се поставят водата, маслото и захарта да се разтопят. Когато са разтопени и когато стигнат до точката на кипене, се отдръпват от огъня и в тях се добавят предварително смесените кокос и мляко на прах. След това сместа хубаво се разбърква, за да се хомогенизира. Прехвърля се в пластмасов съд, за да се охлади по-бързо.
След като сместа изстине, от нея се правят бонбони-топчета, в средата на които се слага по един лешник.
Така приготвените бонбони се слагат в хладилника да стегнат хубаво и след това се покриват с разтопен бял шоколад и кокосови стърготини.
бял шоколад се разтваря на пара с малко олио.
На работната маса в съд се слага кокосът за овалване на бонбоните. С една ръка се взема едно топче, топва се в разтопения шоколад, така че да се покрие добре от всички страни. След това се прехвърля в съда с кокос и с другата ръка се притиска и овалва добре, така че да се облепи добре с кокос от всички страни. Така се процедира с всички топчета.
За украсата: локумът и пудрата захар се месят заедно, докато сместа спре да лепне. Затова количеството пудра захар варира + - в зависимост от локума. След като се получи захарно тесто, сместа се разделя на няколко парчета, които се оцветяват с хранителни цветове. Цветовете на прах се разтварят с няколко капки вода.
Топките се съединяват с клечка. Украсяват се според фантазията, като се правят фигурки от захарното тесто под формата на шапки, шалчета и пр.
Рафаело снежковци
30 Декември 2014
8548
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари