Лека и кремообразна торта за 5 минути, по-добра от оригинала! Вместо оригиналното, направете Рафаело тирамису с кокос. Вкусът е неустоим, а тортата е чудесна и като новогодишен десерт. Ето какво ви трябва:
Тирамису е известна италианска торта, чийто точни произход е неизвестен и до днес. Вкусът и кремообразната консистенция радват хората по цял свят, а и приготвянето не е сложно.
Ако обичате да ядете тирамису, тази рецепта ще ви хареса, защото е комбинация от 2 известни торти.
Направете Рафаело тирамису с кокос и зарадвайте семейството или гостите си, а ако искате да опитате различни вкусове, можете да добавите череши към популярния десерт.
Рафаело Тирамису с кокос
Продукти:
- бишкоти (за 3 реда във формата според нуждите)
- 250 гр. маскарпоне или друго крема сирене
- 16 гр.
Приготвяне:
Разбийте сиренето маскарпоне с ванилията и стабилизатора за около 1 минута. Постепенно добавете сметаната и разбийте, докато се комбинират съставките.
След това добавете кондензираното мляко, разбийте, след това добавете кокоса.
Разбъркайте всичко добре, след което във формата наредете първия ред бишкоти, потопени в прясно мляко.
След това разпределете половината пълнеж (малко по-малко).
След това отново бишкоти (напоени с прясно мляко) и продължете процедурата, докато изразходвате всички съставки.
Завършете с тънък слой пълнеж върху третия слой бишкоти. Гарнирайте тирамисуто с топчета Рафаело и поръсете с кокос.
Оставете тортата една нощ в хладилник или поне 4-5 часа, и поднесете на следващия ден.