яйца - 10 броя, средни, за блатовете
захар - 12 с.л. пълни
брашно - 15 с.л. пълни
бакпулвер - 1 ч.л. с връх
масло - 1 пакетче (125 г) меко
ванилия - 3 пакетчета
сметана - 500 мл течна, сладкарска, за крема
масло - 1 пакетче (125 г) меко
шоколад - 300 г бял
сухо мляко - 5 с.л. пълни
пудра захар - на вкус
захар - 1 ч.ч., за сиропа
вода - 1 ч.ч.
кокос - стърготини, за украса
бонбони - 12 броя Рафаело
Яйцата разбийте заедно със захарта до побеляване. Загрейте фурната на 180 градуса. Смесете брашното, ванилиите и бакпулвера и започнете да го прибавяте към яйцата на порции, като разбивате непрекъснато. Най-накрая прибавете размекналото се масло и бъркайте до еднородна смес. Намаслете и набрашнете тава с диаметър до 27 см и изпечете от сместа 4 отделни блата. Не ги препичайте, а ги оставете светли и пухкави. Готовите блатове оставете да се охладят.
Разбийте сметаната до пухкавост и към нея прибавете мекото краве масло, като разбивате до хомогенизиране. На водна баня сложете в метален съд натрошения бял шоколад. Котлонът трябва да е слаб и бъркайте шоколада, докато се разтопи. Свалете го от огъня и сипете сухото мляко, докато е топъл.
Оставете шоколада да се охлади и го разбъркайте внимателно със сметаната и маслото. Добавете и пудра захар на вкус. По желание сложете и кокосови стърготини към крема. Пригответе захарния сироп като разтопите захарта с водата. В поднос сложете първи блат и го сиропирайте (за сиропиране може да използвате и сок от компот - кайсия, праскови). Намажете блата с крем и така процедирайте и с останалите блатове. Отгоре намажете с крема, поръсете с кокос и наредете по периферията на тортата бонбоните. По желание може да украсите с пресни плодове по избор в средата. Оставете тортата за няколко часа на хладно и поднесете.