Имам страхотна рецепта за свински ребра, която ми каза един известен готвач в Монреал. Тази рецепта е толкова вкусна и ароматна, че дори я включих в празничното си меню.
Ето как правя тази рецепта:
Сос : Вземете купа и смесете 100 грама ябълково пюре (дори бебешка храна ще свърши работа) със 100 грама кетчуп. Добавете 2 супени лъжици кафява захар, 3-4 супени лъжици соев сос и сока от половин лимон.
Подправки : След това добавете половин чаена лъжичка сух чесън, същото количество черен пипер, сладък пипер и канела. Канелата ще придаде на ястието празничен аромат и уникален вкус, но ако не сте фен на тази подправка, можете да я изключите от рецептата. Смесете всички съставки.
Мариноване на ребра :
Вземете около 1,2 кг свински ребра, залейте ги с приготвената марината и разбъркайте добре. Оставете да се маринова за 30 минути или повече, ако имате време.
Печене : След времето за мариноване наредете ребрата върху тава, покрийте плътно с фолио и поставете във фурна, предварително загрята на 220 градуса, за 50 минути. След това махнете фолиото и при необходимост леко отлейте течността.
Запичане : Залейте ребрата със соса и ги върнете във фурната за още 30-40 минути. Докато се пекат, на всеки 10-15 минути пак поливайте ребрата със сос.
Тези вкусни, меки и сочни ребра със сигурност ще се харесат на вашите гости. Добър апетит