Ребърца в сос

вход през zajenata.bg
Ребърца в сос
admin
Добавена от: admin
20421
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти


1 кг свински ребра

3-4 глави лук
3 дафинови листа
2 супени лъжици Вегета
1 чаена лъжичка черен пипер
1 супена лъжица чубрица
За соса:
2 супени лъжици брашно
1 чаша (180 мл) заквасена сметана
1 супена лъжица Вегета
1 супена лъжица розмарин
200 мл вода

Ребрата се нарязват на парчета и се поставят в предварително загрят тиган да се пържат. Налива се олио и малко вода (150 мл) и се пържат в непокрит тиган. Периодично се разбъркват, докато се зачервят добре от всички страни. 
След като месото се изпържи, се подправя със сол и пипер, а накрая се добавя и чубрица. 
Месото се изважда от тигана и в същата мазнина се пържени лукът, нарязан на колелца с дебелина 5 мм. Лукът се пържи, докато омекне, и се поднася с месото. 
В останалата мазнина се добавят 2 супени лъжици брашно, запържва се и се залива със сметаната и 200 мл вода. Сосът се оставя да поври 5 минути и се подправя на вкус, а след това се сервира с месото.
 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft