Ребърца в сос
11 Ноември 2014
20421
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Ребрата се нарязват на парчета и се поставят в предварително загрят тиган да се пържат. Налива се олио и малко вода (150 мл) и се пържат в непокрит тиган. Периодично се разбъркват, докато се зачервят добре от всички страни.
След като месото се изпържи, се подправя със сол и пипер, а накрая се добавя и чубрица.
Месото се изважда от тигана и в същата мазнина се пържени лукът, нарязан на колелца с дебелина 5 мм. Лукът се пържи, докато омекне, и се поднася с месото.
В останалата мазнина се добавят 2 супени лъжици брашно, запържва се и се залива със сметаната и 200 мл вода. Сосът се оставя да поври 5 минути и се подправя на вкус, а след това се сервира с месото.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари