Ребърца с картофки на фурна
18 Юли 2012
230956
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
800 гр. свински ребърца
1 кг. картофи
2 глави кромид лук
4 скилидки чесън
4 с.л. майонеза
2 с.л. кетчуп
4 с.л. олио
сол
черен пипер
Осолете ребърцата и ги натрийте с черен пипер и счукан чесън. Оставете ги така за час.
Нарежете лука и 1 скилидка чесън, добавете майонезата и кетчупа. Мариновайте ребрата с тази смес и ги оставете в хладилник за няколко часа. Ако нямате много време, ги оставете за час.
Намаслете дълбока тава с олио. Наредете в нея месото, покрийте го с лук и полейте с марината. Около месото наредете обелените и нарязани картофи. Залейте с малко водичка, покрийте съда с фолио и печете 1 час на 220 °C. Махнете фолиото и печете още 30 минути.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари