СОЧНА баклава без кори! Чудо-сладкиш с вкус, който не се забравя - най-добрата рецепта:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
СОЧНА баклава без кори! Чудо-сладкиш с вкус, който не се забравя - най-добрата рецепта:
СОЧНА баклава без кори! Чудо-сладкиш с вкус, който не се забравя - най-добрата рецепта:
6120
СОЧНА баклава без кори! Чудо-сладкиш с вкус, който не се забравя - най-добрата рецепта:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Реване-баклава или баклава с вкус на реване - както и да я наречете, вкусът ѝ е уникален! И как няма да е, като представлява съчетание между два от най-любимите ни ориенталски десерти. Веднага запишете рецептата, защото си заслужава да я приготвите:

Реване-баклава

Продукти:  

4 яйца

150 г захар

1 ванилова захар

250 г грис

200 г натрошени орехи

50 г смлени орехи

1 чаша кисело мляко (180 г)

1 бакпулвер

За сиропа:

500 г захар

2 чаши вода (400 мл)

баклава реване

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват с миксер, като при разбиването се добавят постепенно 150 грама захар. Добавете ваниловата захар и бакпулвера, след което продължете да бъркате.

След това добавете киселото мляко, 250 г грис и разбъркайте добре с лъжица, за да се изравнят съставките. След това добавете орехите и разбъркайте отново, за да се смесят равномерно.

Сместа се изсипва в предварително намазнена кръгла тава и се пече 20-25 минути на 200 градуса. 

парче баклава

За сиропа: Сложете 500 г захар с 2 чаши вода на огъня и бъркайте, докато захарта се разтопи и се получи сироп. Добавете няколко лимонови кори.

Набодете изпечения сладкиш с клечка за зъби и го нарежете на ромбоиди. Залейте студения сладкиш с горещ сироп и го оставете да попие. 

Насладете му се! 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft