Ред бишкоти, ред вкусен крем, ред мандарини! Само навиваш и чакаш да стегне в хладилника:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ред бишкоти, ред вкусен крем, ред мандарини! Само навиваш и чакаш да стегне в хладилника:
Ред бишкоти, ред вкусен крем, ред мандарини! Само навиваш и чакаш да стегне в хладилника:
4587
Ред бишкоти, ред вкусен крем, ред мандарини! Само навиваш и чакаш да стегне в хладилника:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако скоро очаквате гости, а няма с какво да ги почерпите, спомнете си за това вкусно руло с мандарини и се почерпете по царски. Мандарините са много вкусен цитрусов плод и напомнят за зимата, така че идеално се комбинират с нежния жълт крем и напоени бишкоти.

Тази рецепта използва захаросани мандарини, но можете да използвате и пресни, нарязани на по-малки парчета. Понякога го приготвям с банани, замразени горски плодове или пресни според сезона, като по-едрите плодове нарязвам на по-малки кубчета, за да се нарязва по-лесно рулото. Ето какво ви трябва за това вкусно бишкотено руло с мандарини :

Зимно руло с мандарини

Продукти:

300 г бишкоти

200 мл мляко за напояване

За крема:

2 яйца

100 г захар

500 мл прясно мляко

60 г нишесте

200 г несолено масло или маргарин

300 г захаросани мандарини

200 мл сладка сметана

50 г шоколад

малко прясна мента за украса

Приготвяне: 

Върху работната повърхност разтворете голямо парче стреч фолио, най-добре на два ката, за да не се скъса при навиване на рулото. След това бишкотите се накисват за кратко в млякото и се нареждат една до друга върху фолиото.

бишкоти на хартия за печене

Имах 40 бишкоти в пакета си, така че ги подредих в три реда по тринадесет (39). Оставете основата настрана, докато приготвяте крема. В дълбока купа се счупват 2 яйца и се добавя захарта. Отстрани нарежете маслото на по-малки кубчета и го оставете да омекне на стайна температура.

яйца за крем

Разбийте яйцата, докато захарта започне да се разтапя (може да използвате кухненска бъркалка или миксер), след това добавете нишестето (60 г) и разбийте отново, докато се разтвори.

сладкарски крем

крем в касерола

Млякото може да загреете отделно и да сварите крема като пудинг, но е по-добре, ако го добавите веднага към сместа от яйца и нишесте. Разбъркайте добре, за да се разтвори, след което сложете съда на котлона и го загрейте на умерена температура.

Варете, като бъркате непрекъснато, докато достигне желаната консистенция. Оставете да се охлади до стайна температура, след което добавете размекнатото масло (на две или три части) и разбийте с миксер до получаване на фина гладка кремообразна консистенция.

разбит крем

Бишкотите се намазват с крема и отгоре се нареждат мандарините (или плодовете по избор), след което с фолиото внимателно се навива на руло. Оставете сладкиша за час в хладилник или половин час във фризер преди сервиране.

бишкоти с крем

мандариново руло

руло от бишкоти

След това се залива с разбита сладка сметана (или два пакета суха сметана, разбита според указанията на пакета) и се украсява с разтопен шоколад, няколко мандарини и листенца мента.

бишкотено руло

мандаринено руло

зимно руло парче

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft