Това, което веднага изкушава в тази рецепта е, че не ви трябва фурна. Ще приготвим торта с ягоди и шоколад по възможно най- лесния начин!
Разбира се, няма да се получи без бишкоти, но този артикул го има във всеки магазин. Готини продълговати бисквитки - това е обектът на лов. Независимо дали сте момче или момиче, предлагаме ви да сготвим заедно торта, която всички обичат! Особено когато всичко може да се направи с малкия пръст на лявата ръка.
ТОРТА С ЯГОДИ И ШОКОЛАД
Използваме порест бял шоколад, избираме узрели ягоди и купуваме бишкоти, за да правим тирамису . Ако сте доста опитен кулинарен специалист, тогава можете сами да си направите бисквитена основа, но определено няма да рискуваме. Ето какво ви трябва.
СЪСТАВКИ ЗА ОСНОВАТА
400 гр. бишкоти
150 мл прясно мляко
СЪСТАВ НА КРЕМА
500 мл прясно мляко
500 г масло
200 г крема сирене
3 супени лъжици захар
1 пакет ванилов пудинг
500 ml сметана (съдържание на мазнини 33% и повече)
1 пакет бял порест шоколад
1 пакетче ванилия
Как да си направите торта с ягоди и шоколад
Изглежда, че нищо не съм забравил, време е да приготвям крема. Изсипете около 400 мл мляко в тенджерата, добавете ванилията и захарта, разбъркайте и поставете на печката. Млякото е на път да заври. Възползвайте се от момента.
Изсипете цялото съдържание на торбичката с пудинга в останалото мляко и разбъркайте добре. Щом млякото покаже, че започва да кипи, изсипете пудинга в него на тънка струя и сега разбъркайте минута-две, докато се сгъсти.
Време е да добавите шоколадът към бъдещия крем. Изпратете цялата плочка, след като я счупите на парчета, и разбъркайте, докато се разтвори. Оставете крема да се охлади и преди това покрийте с капак или залепващо филм. Необходимо е, за да не се образува пяна отгоре.
Кремът е напълно готов. Разбийте го с миксер, като постепенно добавяте сиренето. Добавено - камшик, добавено - камшик. Изглежда просто.Бъркайте на ниски скорости. Като добавите битата сметана забързайте.Резултатът е много впечатляваща порция. Ако кремът не ви изглежда сладък, добавете супена лъжица захар
Най-интересното според мен е сглобяването на тортата. Вземете бишкотите, потопете в мляко за секунда и ги сложете върху тавата. За първия слой ще ви трябват 15 броя: три реда по 5 броя. Разстелете отгоре дебел слой крем. Поставете слой от ягоди, който сте нарязали на филийки преди. Малко повече крем и следващия слой. Сега това са три реда от 4 броя. И така до самия връх. „Пирамидата“ е готова
Разстелете останалата част от крема върху тортата, така че да няма неравности. Изглежда, че такова количество е перфектно. Сега можете да украсите тортата. Ябълките и шоколадовите пръчици ще се справят, но можете да я оставите така. Поставете тортата в хладилник за няколко часа, така че да стегне
Вижте видеото как се приготвя тази торта под ръководството на Оксана Коваленко
Остава да изчака съпругът й да опитате лятната торта с ягоди и шоколад . Мислите ли, че ще ви хареса? Добър апетит!