Определено лятото всеки иска нещо леко и същевременно питателно за хапване. И е съвсен нормално като се има предвид жегите навън.
Това е много просто, неприлично вкусно, защото дава безкрайно пространство за кулинарни експерименти: достатъчно е да се промени набора от съставки и начина на рязане на продуктите . Какво може да бъде по-добре от сочни, ярки, цветни зеленчуци в провансалски стил с хрупкава франзела и чаша розово вино! Предлагаме ви готвене на зеленчуци, изпечени във фурната с кашкавалче - лека и неусложнена чиния, дразнеща вкусовите рецептори, но щадяща фигурата.
съставки
тиквичка 1 брой
патладжан 1 брой
домат 4 броя
кашкавал 100 g
босилек 20 g
чесън 4 скилидки
Зехтин 2 супени лъжици
Провансалски билки на вкус
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
подготовка
Тиквички, патладжан и домати, старателно се изплакват и нарязват на филийки с дебелина 0,5 cm.
Нарежете половината кашкавал на тънки филийки и настържете другата част
Намажете съдът с растително масло и поставете зеленчуците вертикално редуващи се патладжан, домат, тиквички и кашкавал
Пригответе соса: разбъркайте 2 супени лъжици зехтин, провансалски билки, сол, пипер, пресован чесън и пресен босилек.
Изсипете ароматната смес върху зеленчуците и печете в продължение на 20 минути във фурна на 180 градуса.
Отстранете зеленчуците, поръсете ги с настърганият кашкавал и печете още 5 минути.
Ако се интересувате от това как да печете зеленчуци във фурната, обърнете внимание на тази рецепта . Превърнете баналната вечеря във вкусна гастрономическа наслада . Не забравяйте да запазите рецептата на страницата си и да кажете на приятелите си във Facebook!