Ред картофи, ред варени яйца, ред месце и печеш! Как да не е вкусно, като е френско:
9 Март 2024
5172
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Картофи, но не какви, а по френски! Този специалитет ще ви изпрати на седмото небе с вкуса си, а е изключително лесен за приготвяне! Ето какво ви е необходимо за тези апетитни и ароматни Картофи по френски с пържен лук :
Картофи по френски с лук
Продукти:
- 1 кг картофи
- 100 г масло
- 4 варени яйца
- 250 г наденица
- 1 глава лук, предварително нарязан и запържен
- 200 мл сметана за готвене
- 100 г настърган пармезан
- половин лъжица брашно
- 3 лъжици галета
- сол черен пипер
- магданоз - 1 връзка
Приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса. Обелете картофите и ги нарежете на колелца. Половината от картофите се нареждат в тава, застлана с хартия за печене, отгоре се нареждат кръгчета яйца, смлян в блендер колбас, наситнен магданоз и запържен лук. Покрийте с останалите картофи. Сметаната, брашното, солта и черния пипер се смесват в купа и се заливат с пюрето. След това се поръсва с галета, пармезан и масло. Пече се около 15 минути в загрята на 180 градуса фурна.
Да ви е сладко!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари