Има много рецепти с картофи, но повечето са ни до болка омръзнали вече. Но днес ще ви предложим нещо доста по- различно и вкусно.
Сосът, използван за печене на картофи, е много подобен на този, който се използва за подправяне на карбонара паста . Ястието се оказва много нежно и в същото време удовлетворяващо - идеално за семейна вечеря. Вместо пуйка можете да вземете пилешко месо и да заменете бекона със свинско.
Съставките
картофи 1 кг
пуешко или пилешко месо 150 g
лук 1 бр
Заквасена или готварска сметана 300 мл
кашкавал 100 g
Яйце 1 бр
сол на вкус
Черен пипер (смлян) на вкус
бекон 50 g
магданоз на вкус
масло 1 супена лъжица
подготовка
Нарежете обелените картофи на кръгчета или големи кубчета и леко сварете в подсолена вода (около 10 минути). Можете да сварите целия картоф и след това да нарежете.
Комбинирайте заквасена сметана, настърган кашкавал и яйце, леко посолете и добавете черен пипер.
Загрейте тигана, разтопете маслото и запържете нарязания лук. Нарежете пуешкото на кубчета и също изпратете в тигана. Задушете за 5-10 минути.
Запържете беконът в сух тиган.
Сложете картофените филийки в намазнена купа. Залейте със сметаната, сложете месото и бекона. Печете 15 минути на 200 градуса, поръсете с магданоз и пъхнете за още 15 минути на 180 градуса.