Ред кори за баница, ред сос, ред шунка и моцарела - навивам, пека и всички искат допълнително!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ред кори за баница, ред сос, ред шунка и моцарела - навивам, пека и всички искат допълнително!
Ред кори за баница, ред сос, ред шунка и моцарела - навивам, пека и всички искат допълнително!
45548
Ред кори за баница, ред сос, ред шунка и моцарела - навивам, пека и всички искат допълнително!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако вече сте опитвали най-различни основи за пица, време е да изпробвате и тази феноменална пица в кори за баница ! Всъщност спокойно можем да я наречем и Пица-руло заради формата, а защо не и Калцоне , след като представлява вид затворена пица ? Което и от имената да харесате, едно е сигурно - ще прибягвате често-често до тази лесна рецепта за пица. 

калцоне в кори за баница

Калцоне в кори за баница

Продукти:

8 тънки готови кори за баница

200 g сос Арабиата или обикновен кетчуп

450 г качествена шунка

400 г моцарела или друго полутвърдо сирене

300 г мариновани, отцедени гъби

180 г заквасена сметана

2 яйца

риган

 * по желание може да добавите още 50-100гр. моцарела за поръсване на рулото

Начин на приготвяне:

1.

Наредете три кори една върху друга, без да добавяте олио. Намажете третата кора със 100 г сос Арабиата или кетчуп.

2. Отгоре се слага друга кора. Върху нея настържете 300 г моцарела.

3. Покрийте с трета кора. Настържете или нарежете 300 г шунка.

4. Отново кора, върху която подредете 200 г нарязани, мариновани, предварително отцедени гъби.

5. Покрива се със следващата кора. Разбийте 2 яйца и 180 г заквасена сметана, заделете настрана 4 с.л. от сместа, а с останалото намажете кората.

6. Поставете нова кора, намажете със 100 г сос или кетчуп, настържете останалата част от моцарелата, добавете останалата шунка, нарязани гъби, поръсете с риган.

7. Завийте на руло, прехвърлете в голяма тава за печене, поставете го по диагонал, за да се събере, намажете с онези 4 супени лъжици пълнеж, които сте оставили настрана. Поръсете със сусам или 50-100 г настъргана моцарела.

8. Печете Калцонето в предварително загрята фурна на 200°C за точно половин час.

9. Охладете, нарежете и се насладете на вкуса!

Гарантирам, че ще останете доволни!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft