Ред патладжанче, ред доматче и повечко чесън. Най-вкусната лятна манджичка от буркан - не спираш, докато не хапнеш всичко.

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ред патладжанче, ред доматче и повечко чесън. Най-вкусната лятна манджичка от буркан - не спираш, докато не хапнеш всичко.
Ред патладжанче, ред доматче и повечко чесън. Най-вкусната лятна манджичка от буркан - не спираш,...
44060
Ред патладжанче, ред доматче и повечко чесън. Най-вкусната лятна манджичка от буркан - не спираш, докато не хапнеш всичко.
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Какво по-хубаво от това посред най-лютата зима да си отвориш буркан с най-вкусната лятна манджичка - пържени патладжани с домати и много чесън! Естествено, за да си хапваме подобни вкусотии през зимата, е редно да се потрудим малко през лятото, за да си ги приготвим. Но това не е толкова трудоемко, колкото смятате, а и може да бъде забавно.

Ако харесвате съчетанието от пържени патладжани с домати и чесън , тази лятна пърженица ще ви се услади непременно. Ето как се прави:

Лятна пърженица с патладжани, домати и чесън

Продукти:

3 кг патладжани

1,5 кг домати

1,5 кг червени чушки

1 кг моркови

3 големи глави чесън

25 гр.сол

1200 мл олио

Приготвяне:

Първо измийте добре зеленчуците. Нарежете патладжаните и доматите на кръгчета и ги изпържете в сгорещено олио от двете страни до зачервяване. Предварително посолете патладжаните, за да изкарате горчивината им, след което ги измийте и подсушете.

Извадете пържените зеленчуци в две отделни купи, като върху патладжаните поставете някаква чиния, която да ги притиска, за да се отцеди мазнината от пърженето и сока им.

Нарежете чушките на парчета, морковите настържете и ги запържете заедно с нарязания на ситно чесън до омекване. Добавете и сол на вкус.

Започнете да редите манджичката в стерилизирани буркани. Ред патладжани, ред пържени домати, ред от сместа с чесъна. Притискайте хубаво слоевете, за да не остават празнини. Накрая смесете отделения сок от доматите и патладжаните, разбъркайте и го разпределете по бурканите. Затворете плътно със стерилизирани капаци и ги покрийте с топло одеяло, като ги оставите така да изстиват до сутринта.

Забележка: не добавяйте оцет! Може да сложите и повече чесън, ако ви харесва.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft