Ред тесто, ред саламче, ред кашкавалче и пак тесто и после край с диетите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ред тесто, ред саламче, ред кашкавалче и пак тесто и после край с диетите
Ред тесто, ред саламче, ред кашкавалче и пак тесто и после край с диетите
12505
Ред тесто, ред саламче, ред кашкавалче и пак тесто и после край с диетите
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

 Въпреки факта, че тази баница се различава от другите както по външния си вид, така и по метода на приготвяне, първоначално нейната рецепта е италианска, затова и някой я наричат пица. Освен това ястието е вид гастрономична визитна картичка на Неапол.

И така, имаме великолепна баница от тесто с мая и типичен италиански пълнеж от домати, шунка и кашкавал. Необичайното прави тази баница- ронливия и хрупкав горен слой от бутер тесто . Всичко, което е под него, след изпичане става супер сладко!

 

 

Съставките

Пшенично брашно 500 g

вода 240 мл

мая 8 g

захар 1 супена лъжица

Зехтин 4 супени лъжици или олио

сол на вкус

мащерка на вкус

Домати в собствен сок 350 g

шунка 200 g

кашкавал 250 g

Бутер тесто 400 g

 жълтък 1 бр

 

подготовка

Разтворете маята в малко топла вода със захар. Оставете за 10 минути. Пресейте брашно, добавете сол, олио. Изсипете тестото и останалата топла вода. Омесете тестото, поставете на купата фолио, оставете за час. Целият този процес може да си го спестите, ако вземете готово тесто


Разточете тестото до размера на тавата за печене. Поставете върху намаслена повърхност, оставете за половин час.

Вземете доматеният сос и намажете тестото, добавете малко сол и суха мащерка, разнесете добре.

Намажете тестото със соса. Сложете резенчета шунка и кашкавал.


Размразете бутер тесто, коригирайте според размера на баницата. Покрийте плънката. Намажете повърхността с жълтъка 


Печете на 200 градуса, първо на горния рафт за 20 минути, след това на средния за още 15 минути.

Съвет . След като извадите баницата от фурната, я оставете под памучна кърпа за 10-15 минути. Благодарение на това пълнежът се стабилизир. Приятен апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft