
Ефектна, много сочна и бърза непечена торта. Включете в приготвянето й и най-малките, и те със сигурност ще бъдат щастливи.
Сметаната се разбива - понеже количеството е голямо, най-добре е да я разделите в две отделни купи.
Отделете белтъците от жълтъците и ги разбийте веднага със захарта, докато получите гъст крем.
Разбийте жълтъците с останалата захар и ги сварете на тих огън десетина минути - до сгъстяване. Оставете да се охладят.
Съединете внимателно трите крема, след което разделете получената смес на две - в едната част добавете разтопения шоколад.
Пригответе голяма тортена чиния (правоъгълна). Потапяйте бисквитите в овкусеното с рома прясно мляко и ги редете по следния начин: ред бисквити/шоколадов крем/ред бисквити/ бял крем, и отново бисквити/шоколадов крем/бисквити/бял крем. Поръсете отгоре с натрошени орехи и шоколад, и по желание доукрасете с пресни ягоди или други плодове.
Преди да я разрежете, оставете тортата няколко часа в хладилника, за да омекнат хубаво бисквитите.